Terkini- Polis Menyerbu Rumah DS Najib Dan Mengambil Kotak Yang Dicari Selama Ini- Inilah Rupanya Kandungan Kotak Tersebut

Kuala Lumpur, 16 Mei – Rumah Bekas Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak, telah dimasuki oleh sepasukan polis sebentar tadi.

Sebelum perkara itu berlaku, difahamkan lebih dari sedozen kereta dan trak polis dilihat menuju masuk ke rumah bekas pemimpin negara terbabit.

Bernama menerusi satu video melaporkan pada 8.18 malam, sebuah kereta Toyota Vellfire yang dipercayai dinaiki oleh Najib keluar dari kediaman rumah terbabit sebelum pulang semula pada jam 9.53 malam.

Siasatan Terhadap Najib Bermula

A post shared by Bernama (@bernamaofficial) on

Tidak lama selepas itu, iaitu pada 10.15 malam, beberapa kereta dan trak polis dilihat memasuki kawasan kediaman terbabit sebelum membawa keluar beberapa kotak dokumen dari rumah berkenaan.

Dipercayai kotak-kotak terbabit mengandungi dokumen-dokumen yang berkaitan dengan 1MDB yang sedang dalam siasatan kini.

Astro AWANI difahamkan Peguam Najib, Hasnal Rezua Merican dilihat memasuki kediaman Najib bersama seorang wanita pada jam 11.05 malam tadi.

Dalam perkembangan lain, Bernama melaporkan puluhan anggota dan beberapa pegawai kanan Bukit Aman di kediaman peribadi Najib di Pavilion Residence Apartment di ibu negara.

Sekitar jam 12.28 tengah malam tadi, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Amar Singh Ishar Singh mengesahkan pasukan polis telah melakukan serbuan untuk menggeledah kediaman Najib di Jalan Langgak Duta

Kredit: bernama dan astroawani

TERKINI! Polis sahkan geledah kediaman Najib

KUALA LUMPUR: Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh mengesahkan menggeledah kediaman bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Jalan Langgak Duta di sini malam ini.

Beliau menjelaskan, proses penggeledahan itu dilakukan pasukan polis bagi ‘mencari sesuatu’ di kediaman Najib.

Bagaimanapun, Amar Singh enggan mendedahkan pencarian daripada aspek apa yang dilakukan polis.

“Saya boleh mengesahkan pasukan polis hadir ke kediaman bekas Perdana Menteri untuk membuat pencarian,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI di sini hari ini.

Dalam pada itu, sumber memberitahu, penggeledahan itu dilakukan untuk mencari beberapa dokumen dipercayai ada kaitan dengan 1Malaysia Deevelopment Berhad (1MDB).

Sejak pukul 9 malam tadi, kira-kira 50 petugas media tempatan dan luar negara berkampung di luar pekarangan kediaman Datuk Seri Najib.

Sumber: astroawani

Saksikanlah Kata-Kata Najib Memakan Dirinya Sendiri. Netizen: “Punca kekalahan BN adalah kerana syok sndiri”. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Kata-Kata Najib Yang Akhirnya Memakan Dirinya Sendiri

Rasa yang baik tentang diri anda boleh membantu anda berjaya-malah menjadikan anda lebih menarik. Tetapi dos kerendahan hati menandakan fikiran yang hebat. Berikut adalah beberapa ego besar yang dapat mengajar kita tentang menjaga saiz kepala kita.

Ini sama juga dalam kerjaya anda, kalau terlalu yakin kepada diri tanpa ambil faktor yang lain akan rosakkan kerjaya anda.

Keyakinan adalah salah satu bahan penting dalam harga diri. Satu lagi bahan penting ialah rasa hormat diri. Hanya apabila anda percaya pada kebolehan anda dan anda menghormati diri dan tempat anda di dunia, bolehkah anda mempunyai tahap harga diri yang sihat.

Ia sebenarnya tidak mungkin mempunyai keyakinan yang terlalu banyak, bertentangan dengan kepercayaan popular. Kejutan penghargaan diri yang sering disertai dengan penolakan yang terlalu banyak konflik bukanlah tanda harga diri yang tinggi, tetapi biasanya menyerlahkan kekurangan keyakinan diri dan penghormatan diri.

Jangan undervalue kerja yang baik atau betapa hebatnya anda melihat, tetapi sebaliknya jujur mengakui kepada diri sendiri bahawa sebenarnya, anda bijak.