“BIARKAN AKU DENGAN CARA AKU…” – MAHU CARI BERKAT, SAFIEY ILLIAS JEMPUT PELAJAR TAHFIZ & ANAK YATIM MERIAHKAN MAJLIS HARI JADI

Baru-baru ini, Safiey Illias telah mengadakan majlis berbuka puasa dan sambutan ulang tahun kelahirannya yang ke-24 bertempat di JW Marriott Hotel, Kuala Lumpur.

Majlis yang bertemakan ‘Black & Gold’ itu diraikan dengan kehadiran kenalan rapat dan pelajar Maahad Tahfiz serta anak-anak yatim yang diundang bagi memeriahkan acara pada malam tersebut.

Menerusi laman Instagram miliknya, jutawan kosmetik kontroversi itu ada memuat naik beberapa keping gambar di sekitar majlis berkenaan bersama luahan isi hatinya yang terbuku selama ini.

Aku jahil . Aku tidak baik . Aku cuba mencari sedaya upaya hidayah yg hilang . Aku cuba buat kesemua apa yg yg aku buat 3-4 tahun dulu untuk dapat hidayah . Nilalah aku sebagaimana yg kamu suka . Aku ada cara aku dalam mencari hidayah aku . Bagi aku , tidak bermakna bila kita ni jahat dalam benda lain , jadi kita kena jadi jahat dalam semua benda . . . Bagi aku buat orang lain gembira sudah cukup buat aku gembira . Aku tak boleh tengok mereka ni sebab aku sedih dan menangis . Doakan saya ya adik2 semua . Amin . Kalau tak jumpa saya di syurga nanti carilah saya di neraka . . . Terima kasih kepada semua yg mendoakan saya dan wish befday saya . Terima kasih juga kepada semua yg sudi hadir dan sponsor mcm2 . Terima kasih sgt2 !!!! . . SAFIEY ILIAS Birthday Celebrations & Majlis Iftar Ramadhan bersama Pelajar Tahfiz dan Anak Yatim (DSI EMPIRE SDN BHD) . . 🏢 Venue : JW Marriott Hotel, KL 📆 Date : 19/05/2018 (Saturday) 🎉 Theme : Black & Gold 👗 Outfit : @fiziwoo 📸 Photographer : @blackpepperproduction 🎂 Birthday Cake : @petitchef_cakes 👳🏻‍♂ Ustaz Jemputan : Imam Muda @nuriali_ 💇🏻‍♀️ Hairdo : @dyanahoong 🛍 Goodies : Perlaking X Perlashine X AuroraSX 🎁 Sponsors : Al-Quran from Fabulous Empire, Kurma from DS Mahadi, Muffin from Usrahcakery . #dsiempire #perlashine #perlashinekapsulmutiara #perlaking #perlakingallshine #aurorasx #aurorasxpremium #sofeaestetik #safieyturns24 #DSIbirthday #safieyilias

A post shared by D S I (@safieyillias94) on May 19, 2018 at 8:43pm PDT

“Aku jahil. Aku tidak baik. Aku cuba mencari sedaya upaya Hidayah yang hilang. Aku cuba buat kesemua apa yang aku buat 3-4 tahun dulu untuk dapat hidayah.

“Nilailah aku sebagaimana yang kamu suka. Aku ada cara aku dalam mencari Hidayah aku. Bagi aku, tidak bermakna bila kita ni jahat dalam benda lain, jadi kita kena jadi jahat dalam semua benda.

“Bagi aku buat orang lain gembira sudah cukup buat aku gembira. Aku tak boleh tengok mereka ni sebab aku sedih dan menangis. Doakan saya ya adik2 semua. Amin. Kalau tak jumpa saya di syurga nanti carilah saya di neraka.

“Terima kasih kepada semua yang mendoakan saya dan wish birthday saya. Terima kasih juga kepada semua yang sudi hadir dan sponsor macam2. Terima kasih sangat2,” katanya menerusi ruangan kapsyen.

Jom kita lihat sekitar majlis yang penuh dengan ‘lip-lap’ tu. Siap tayang Birkin lagi, kurlasss kau!

Antara rakan yang hadir

Khusyuk dengar tazkirah!

Yeay! Makan ‘free’…

Pelajar tahfiz tunaikan solat…

Tengah tunggu azan kot?

Bersama ‘teman lelaki’ tersayang…

Cantiknya….. Beg!

Sumber : Safiey Illias via ohmedia

Kredit ikepoh